måndag 1 februari 2010

En jättebra gluten- och laktosfri paj-deg

1 dl olivolja
ca. 3 1/2 dl glutenfri mjölmix ( går bra med både fin och grov)
1 msk fiberhusk
1 krm salt
2--3 msk vatten
Ugn: 225 grader
Värm oljan försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen. Rör ifiberhusken och salt. Rör ordentligt. Tillsätt mjölet. rör ihop till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt svalna. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Den här pajdegen tycker jag är superbra. Änvänder den när jag gör taco-paj, grekisk paj med fetaost och oliver..... Bara fantasin som sätter stopp.

2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för alla bra recept. Jag undrar om den här pajdegen fungerar för bärpajer/efterrättspajer också?

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för receptet! Perfekt till våra kalas då vi har några som är gluten och några som är laktos!

    SvaraRadera