måndag 1 februari 2010

Gluten- och laktosfri fisksoppa med curry

2 msk margarin, vanligt eller laktosfritt
1-2 msk curry
1 purjolök, skuren i strimlor(ca.500g)
ca 500 gram färska champinjoner delade i bitar
2 röda paprikor skuren i bitar
1-2 krm cayennepeppar
2 fiskbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 burkar creme fraiche, vanlig eller laktosfri
1 liter vatten
ca 1 kg fisk skuren i lika stora bitar(lax, torsk, sej....)
500 gram räkor
Fräs margarinet och curryn lite. Tillsätt purjo och champinjonerna och fräs en stund. Låt paprikan fräsa med den sista minuten. Häll på vattnet, smula i fiskbuljongen, tillsätt cayennepeppar, tomatpuré. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Rör sedan i creme fraichen och koka i ytterligare 5- 10 minuter, tills det är lagom konsistens på grönsakerna( detta är ju beroende på hur mjuka man vill ha dom)Låt sedan gärna soppan stå och mogna en timme. Värm på soppan igen och tillsätt fisken, nu ska det absolut inte koka, bara sjuda precis så mycket att fisken  blir klar, ca 5 minuter. Nu ska räkorna i och rätten ska bara bli riktigt varm. Servera gärna aioli till!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar