måndag 1 februari 2010

Gluten- och laktosfri Marockansk fiskgryta 4 pers

1 gul lök
2 morötter
3-4 potatisar
2 stjälkar selleri
100 g champinjoner
1 mska olivolja
½ tsk kanel
½ tsk paprikapulver
½ tsk torkad strimlad chili eller chilipulver
1 tsk mald koriander
½ tsk hel spiskummin
2 lagerblad
½ dl russin
1 förp- krossade tomater (400-500 g)
2 msk tomatpuré
3 dl fiskbuljong
400 g vit fast fiskfilé, ex. torsk, hoki, gös, kolja......
salt och svartpeppar
2 mask hackad koriander
Skala och skiva morötter, lök, potatis. Skölj och skiva selleri och champinjoner.
Värm oljan i en kastrull och låt alla grönsaker och svampen fräsa i den. Späd med 2 msk vatten och koka ett par minuter. Tillsätt kryddor och russin. Späd med de krossade tomaterna och blanda i tomatpuré och buljong. Låt allt koka på svag värme under lock i ca. 15 minuter. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Lägg dom i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera med ett gott bröd!
En jättebra bjudrätt som enkelt kan dubblas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar