måndag 1 februari 2010

Glutenfritt Grovt jättegott bröd! 1 formbröd

2,5dl jyttemjöl
1dl boveteflingor
2dl glutenfri mix(grov eller fin)
1,25 dl bovetekross
1 dl havregryn
0,5 dl linfrö
1/2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
0,5 l gräddfil
0,5 dl sirap
2tsk bikarbonat
Sätt på ugnen på 175 grader
Blanda först alla torra ingredienser. Rör sedan i filen och sirapen. smöra/olja in en 1,5 l avlång form.
Grädda ca 1 timme.
Detta bröd tycker jag är ett jättegott bröd, som är grovt. För det är så svårt att få tag på om man är glutenintolerant!
Ett eget recept, från en mall av"vanligt" bröd.

2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg :). Jag har en kompis som just fått diagnosen gluten-och laktosintolerant tyvärr :( . Jag skall helt klart rekommendera henne din blogg. Du har händelsevis inte något bra gluten-och laktosfritt recept på hallongrottor? mvh Cicci

    SvaraRadera
  2. Vad är gytte mjöl?

    SvaraRadera