måndag 1 februari 2010

Gluten- och laktosfri fiskgryta med vitlök- och dillpotatismos

2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
250 g coctailtomater
½ msk olivolja
1 fiskbuljongtärning
½ tsk timjan
½ tsk dragon
2 dl torrt vitt vin
800 g vit fiskfilé typ hoki, torsk
salt, svartpeppar


Vitlök- och dillpotatismos
900 g skalad potatis
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
mjölk, laktosfri eller vanlig
margarin eller smör, laktosfri eller vanligt
2 msk riven parmesan
1 knippa dill
salt, svartpeppar


Börja med moset:
Lägg potatisen i en gryta och fyll på med vatten. Krossa vitlöksklyftorna med en kniv och ta bort skalet. Lägg löken i grytan. Salta. Koka tills potatisen är mjuk.
Fiskgrytan:
Skiva vitllöken och schalottenlöken tunt. Halvera tomaterna. Hetta upp oljan i en gryta. Stek löken försiktigt, tills den mjuknat utan att ta färg. Tillsätt tomaterna. Låt allt fräsa en stund till tomaterna börjar vätska sig.
Smula över fiskbuljongtärningen, timjan och dragon. Späd med vinet. Låt allt puttra 3-4 minuter.
Lägg i fisken och sjud färdigt under lock. Ta av från värmen.
Gör färdigt moset. Häll av vattnet och ta bort vitlöken. Tillsätt maragarin/smör och späd med mjäölk tills lagom konsistens. Tillsätt den rivna parmesanen. Salta och peppra efter behag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar