måndag 1 februari 2010

Gluten- och laktosfri Kladdkaka

150 g laktosfritt smör eller margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl glutenfri fin mjölmix
kokos att strö formen med
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta av från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsockret. Rör i ett ägg itaget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och kokosbeströdd form, gärna med löstagbar kant. (24 cm i diameter) Grädda i nedre delen av  ugnen, inte mer än 20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt kakan kallna och stå kallt i inst en timme. Servera med vispad grädde.
Denna kladdkakan tycker mina barn, som inte är glutenintoleranta, är godare än den som är gjord på vetemjöl. Ett gott betyg tycker jag!

8 kommentarer:

 1. Toppen, helkt klart godaste kladdkakan jag någonsin bakat! Räddade min redovisning, skulle prata om bakning och bjuda på fika till en grupp där det fanns gluten- och laktosintolleranta. Hade aldrig bakat laktos/glutenfritt förut och misslyckades med två recept innan jag snubblade över ditt. Bara tummen upp från alla, kokosen var ett stort plus!

  SvaraRadera
 2. God och enkel. Härligt! Det är första gången jag bakar något gluten-och laktosfritt! Tack för receptet! Ska ta med ett par sådana kakor till caféet på ett konvent vi ska vara med på!
  Jenna

  SvaraRadera
 3. Godaste kladdkakan ever��

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt god kladdkaka!!!! Bästa

  SvaraRadera
 5. Gick hem hos alla elever när jag bakade till dom��

  SvaraRadera
 6. Kan man byta mjölmixen mot mandelmjöl?

  SvaraRadera