måndag 1 februari 2010

Gluten och laktosfri :Kristinas kycklinggratäng!

En sats  vanlig ugnsform/ dubbel sats långpanna!
3 dl ris obs! saltas ej
6 dl vatten
1 buljong tärning
1-1½ tsk curry
1 grillad kyckling
100 gram rökt skinka
3 dl laktosfri eller vanlig grädde (matlagning,mellan-, visp...)
1.5 dl chilisås(tomat)
2 msk tomatpuré
2 msk glutenfritt eller vanligt mjöl
salt och peppar
1 tsk salladskrydda
1.5 dl riven ost
2 tomater
färska champinjoner
paprika
Koka ris med buljong och curry.
Dela kyckling, skinka, champinjoner och paprika i  ungefär lika stor bitar. Vispa upp grädden lätt, blanda i chilisås, tomatpuré, mjöl + kryddor.
Bottna en ugnsfast form med ris. Lägg sedan på i tur och ordning: kyckling, skinka, paprika, champinjoner och bred till sist över grädd- chilisåsen.
Grtainera med skivade tomater och riven ost.
Grädda i 200 grader i 25 minuter.
Servera gärna med små skålar med ananas, mandariner, jordnötter.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar